Автор: admin

Cessna 182 Skylane

Моделот 182 се произведува од 1956 год. и сè уште се произведува. Тој е едномоторен авион, висококрилец, со четири седишта и со опција во багажниот простор за да се монтираат и две седишта за деца.

Повеќе

Американскиот шампион Citabria

Авионот за прв пат е произведен далечната 1964 год. и сеуште се произведува. Тој е лесен, едномоторен клипен авион, двосед, со фиксен класичен стоен трап, т.е. со две главни тркала напред и едно мало на опашката.

Повеќе

Потпишан меморандум за соработка со Дирекцијата за заштита и спасување

Водени од потребата за вклучување на сите субјекти во Република Македонија кои имаат човечки, материјални ресурси, знаења и вештини во системот за заштита и спасување, продлабочување и проширување на меѓусебна соработка а сето тоа во интерес на граѓаните на државата, Дирекцијата за заштита и спасување и Аероклубот Скопје на 13 септември 2018 година  потпишаа Меморандум за соработка.

Повеќе

Cessna 172 Skyhawk

Моделот 172 е едномоторен клипен авион со карбуратор или со инјектор, четворосед, висококрилец, произведен во верзии со фиксен и вовлекувачки стоен трап, од американско производство. Еден од најпопуларните и најпроизведуваните авиони во историјата на воздухопловството.
Повеќе

Partenavia P68

P68 е италијански шестосед, висококрилец, двомоторен авион, со класичен стоен трап, произведен од компанијата Partenavia. Се произведува од 1972 година до денес. Во светски рамки првенствено се користел како личен и бизнис авион, а подоцна и како лесен карго транспортер.
Повеќе