Тренинг центар

Во рамките на Аероклубот Скопје има Тренинг центар за обука на различни дејности поврзани со воздухопловните спортови. Иљадници пилоти, едриличари и падобранци поминале низ образовниот систем на овој клуб. Голем дел од членовите продолжиле во градење на професионална кариера во воздухопловството. 

 

АКС Скопје поседува уверение за работа од Агенцијата за цивилно воздухопловство за Обука на приварни пилоти (PPL), Обука за пилоти за едрилица и Обука на падобранци. 

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

 

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

© 2017 Aeroklub Skopje. All Rights Reserved.